středa 27. února 2013

RECENZE Upíří deníky: Návrat/The Vampire Diaries: Nightfall-Part 1

Upíří deníky 5: Návrat
-obálka
Upíří deníky: Návrat


  • L. J. Smith
  • nakladatelství: Fragment
  • vydáno: 2010
  • počet stran: 224


ANOTACE NA BUX.CZ

Elena se vrací zpět do světa lidí. 
Za pomoci svých přátel a milovaného Stefana si užívá znovu nabyté radosti ze života. 
Temné síly se jí však nechtějí vzdát a opět po ní natahují své pařáty! 
Kdo se stane nástrojem temných sil tentokrát? Dokáže se jim Elena ubránit?


PODROBNÝ OBSAH

Damon, Elena a Stefan
 Elena je sice opět mezi živými, ale nemůže zapadnout. Neumí číst, psát, chodit ani mluvit. Duševně se z ní stalo malé dítě. Stefan a její věrní přátelé jí podporují, ale Elena si stále nemůže zvyknout.
 Damon se vrátil ke své původní osobnosti a jezdí po městě, aby využil všechny bezbranné dívky. Matt, Meredith a Bonnie se cestou od Eleny vybourají do stromu. Ten strom ovládaný malach je "napadne" a chce je zabít. Bonnie svou myslí zavolá Damonovi na pomoc.


ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE KONEC I ZÁPLETKU KNIHY, NEDOPORUČUJI ČÍST!

Damonovo staré já! :D
Damon je zachrání, ale Bonnie bude ve velmi špatném stavu. Damon jí pomůže všelijakými způsoby, ale až Elena svou léčitelskou mocí pomůže Bonnie tak, aby se úplně uzdravila. Damona budou pokládat za zrádce. Elena dokáže číst myšlenky a také uvidí, jak v Damonovi převládá malach. Ještě tu noc Damon potká muže jménem Šiniči. Elena začne opět získávat své základní smysly. Ráno ale zjistí, že Stefan je pryč i se všemi svými věcmi.


RECENZE

vlkodlak
 Děj. Smithová sérii Upířích deníků čím dál víc kazí. Vždyť to přece bylo hezké svou jednoduchostí - jen milostný trojúhelník, kdy jsou oba bratři upíři. Toť vše, mě by se to líbilo o mnoho víc, než kdyby tam přidávala vlkodlaky, starobylé upíry, čarodějky a liškodlaky...
 Jinak to bylo zajímavé pojmutí návratu Eleny - myslím tím, jak se změnila. Hlavně se mi poté líbilo, jak spisovatelka navrátila Damonovo staré já.



čarodějka
 Obálka. Jeden obličej byl jednoduchý a tajemný. Dva jsou přehnaný a je to takový divný. Kdyby tam dali zase někoho jiného, tak by to bylo lepší.
 Akce - našli bychom tam útoky Damona a také malachové. V knihách Smithové se nikdy nemůžeme nudit, jenže mě mrzí, že jen protahuje sérii a vymýšlí si věci jen tak - žádná promyšlená dějová linie.
 Láska - mám to vůbec říkat?! Jestli vám to není jasné, tak vám napovím... Stefan-Elena-Damon ;)) Tak komu fandíte, protože já se nemůžu rozhodnout. Jeden je takový a druhý makový - ikdyž já mák docela nerada :D
Upíří deníky 6: Soumrak
-obálka
Další díl je 6 - Soumrak, ale nevím nevím, zda to budu číst.
Temnota se šíří městem. Damon, který býval vždy lovcem, se sám stává kořistí - obětí zlomyslného stvoření, které dokáže ovládnout jeho vůli a které netouží pouze po Elenině krvi, ale přímo po její smrti. Starý les zabydlují podivní krvelační hmyzí tvorové a stromy ožívají vlastními zlovolnými úmysly.

Omlouvám se, ale můj názor znáte. Čím dál tím horší a myslím, že k lepšímu to už nepůjde. Takže doufám, že se mnou alespoň trochu souhlasíte, když hodnotím 5/10bodů.

Žádné komentáře:

Okomentovat