sobota 5. ledna 2013

RECENZE Nebezpečná láska

Nebezpečná láska
-obálka
Nebezpečná láska

  • Kateřina Petrusová
  • nakladatelství: Fragment
  • vydáno: 2012
  • počet stran: 376






VELICE DĚKUJI ZA RECENZNÍ VÝTISK OD NAKLADATELSTVÍ FRAGMENT!


ANOTACE NA FRAGMENT.CZ (odkaz)
Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?


PODROBNÝ OBSAH


 Paige Adamsová, osobní ošetřovatelka, pracuje u bohaté rodiny Russoových. Jenže její svěřenec starý pán Luca zemře. Při hledání práce to bude obtížné i přes rady její nejlepší kamarádky Rhondy.
 Syn pana Lucy Russoa - Carlo jí předhodí práci u jeho přátel Bavettových. Pan Leo Bavetta má dva syny - Roberta a Michaela. Paige se má starat o Michaela, který měl před půl rokem autonehodu. Sice vypadá na necelých třicet let, což mu také je, ale změnil se. Chová se jako tříleté dítě. Rád si hraje s hasičským autem a zvířátky, je zvědavý a nepoučitelný.
 Robert se o Mikeeho také skvěle stará, ale má hodně práce, proto se o Mikeeho starají osobní ošetřovatelky. Mikee je ale vybíravý, ale Paige se mu hned zalíbila. Paige se také seznámila s domácí hospodyní Bavettových Theresou a milým bodyguardem Johnnym.
 Poté ve společnosti Bavettových začnou komplikace s konkurencí, proto bude muset Paige s Mikeem odjet k letnímu sídlu. Jenže se toho vyklube menší chata v lese. Oba si zvyknou a budou si i užívat. Krmení kachen, chození na nákupy do města a hraní různých her. Párkrát je v chatě navštíví i Robert, ale kvůli práci vždy hned opět odjede.

ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE ZÁPLETKU I KONEC KNIHY, NEDOPORUČUJI ČÍST!


 Po několika týdnech se ráno Michael probral. Probral, jako že se stal opět tím dospělým mužem, kterým býval. Stále si Paige pamatoval, jenže té se nelíbilo, že se k sobě vrátil. Zvykla si na malého a dětského Mikeeho, kterého měla ráda, a tohohle dospělého Michaela vlastně ani nezná.
 Poté Paige zjistí, že rodina Bavettových nejsou jen obyčejná rodiny, ale jsou součástí italské mafie. Jenže Michael Paige slíbí, že zajistí, aby jí neublížili, ale také chce, aby nikomu neřekla, že se probral, protože se Michael nechce vrátit do práce. Oba, jako dospělí, si spolu začnou užívat. Chození do restaurací, na nákupy a do kina. Pak to spolu dokonce dají dohromady, jenže přijedou na návštěvu Robert a jeho pravá ruka Johnny. Zjistili, že je Michael už normální. Sice jim Robert nechal ještě den osamotně, ale poté chtěl mít Michaela v kanceláři.
Šťastně navždy
 Když se vrátili zpátky do New Yorku, Paige se přestěhovalak Michaelovi do bytu. Začali být normální pár, až na Mikovu práci. Jenže pak se jejich vztah začal rozpadat. Michael měl stále špatnou náladu z práce a býval v ní někdy až do noci. Když se jim vztah urovnal, Robert jednou přišel za Paige a oznámil jí, že měl Michael autonehodu a zemřel.
 Robert slíbil, že se o Paige postará, což dodržel. Po několika týdnech musela Paige na příkaz nasednout do letadla a odletět s Johnnym do Florencie v Itálii. Tam se setkali s Michaelem a jeho kamarádem Gasparem. Paige si vzpomněla na to, jak jí Mike vyprávěl, že chce odejít z práce, ale jde to udělat jen tak, že zemře. Paige a Michael se vzali a šťastně spolu žili.


RECENZE




 Knihy, které nejsou nijak fantasy či nadpřirozené mi nikdy moc nesedí, ale tahle mě ihned zaujala. Přečetla jsem jí za víkend hlavně proto, že obsahovala hodně humoru. Žádná stránka mi nepřišla nudná, naopak mě každá pohlcovala. Hned jsem se do děje dostala.


Kateřina Petrusová



Spisovatelka dokázala, že čeští spisovatelé umí také psát tak skvělé knihy, jak jiní. Opravdu mě přesvědčila o tom, že umí skvěle psát a rozhodně si přečtu pokračování Nepřítel mého nepřítele, kde bude hlavní postava Michaelův bratr Robert.



Nepřítel mého nepřítele
-obálka

 Samozřejmě knihu na 100% doporučuju. Ikdyž dávám jen 8/10bodů, ale to jen proto, že se velice těším na pokračování, od kterého čekám víc, což ani nevím proč.
 Ještě ke knize. Paige jsem si oblíbila, protože se chová tak, jak by se choval každý, nemá žádné zvláštní výhrady. Michaela jsem měla ráda až když se choval normálně, jako dítě mi přišel zvláštní, ale jako dospělý byl vtipný a dalo se mu důvěřovat. Všechny postavy jsem si oblíbila, jak kladné tak i záporné, což se mi často nestává.
 Kniha byla převážně humorná, ale poté i romantická. Pak jsem byla ale i smutná, dokonce jsem chtěla brečet, ale spisovatelka vytvořila skvělý a šťastný konec, takže jsem spokojeně pokládala dočtenou knihu na poličku.

2 komentáře:

  1. To znie skvele, na knihu mám už dlho zálusk 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně ti jí doporučuju:) s knihou se skvěle sžiješ a určitě tě nezklame ;))

      Vymazat