neděle 21. října 2012

RECENZE Roztomilé malé lhářky/Pretty Little Liars

Roztomilé malé lhářky
Roztomilé malé lhářky-obálka

  • Sara Shepardová
  • nakladatelství: BBart
  • vydáno: 2011
  • počet stran: 264
 Alison DiLaurentisová, Aria Montgomeryová, Spencer Hastingsová, Emily Fieldsová a Hanna Marinová jsou už rok nejlepší kamarádky, které se potkaly na dobročinné sobotě ve škole Rosewood Day. Na konci sedmé třídy Alison zmizela. Od té doby se dívky přestaly kamarádit už třetím rokem.
Emily, Hanna, Aria a Spencer
 Aria se vrátila po dvou letech na Islandu zpátky domů a hned potká v baru hezkého Ezru. Spencer, která pořád soutěží se svou starší sestrou Melissou, touží po jejím příteli Wrenovi. Emily, skvělá plavkyně, chodí s Benem, ale velmi jí přitahuje nová sousedka Maya. Hanna shodila několik kil a velmi o sebe pečuje, jenže se svojí kamarádkou Monou krade v obchodech. Neznámý člověk, zvaný "A", začne dívkám psát dopisy, ve kterých budou jejich tajemství, o kterých ví jen Alison.



ZBYLÝ TEXT PROZRAZUJE KONEC A ZÁPLETKU KNIHY!!


Alison
Ezra
 Aria na hodině volitelné angličtiny zjistí, že její nový učitel je Ezra, ale to jí nebrání v tom, aby s ním byla. Spencer si začne s Wrenem, takže jí Melissa a jejich rodiče začnou nenávidět. Emily skončí s plaváním a Bena vymění za Mayu. Hanna krade ještě víc, dokonce i auto svého přítele Seana, a začíná opět přibírat na váze.
 Všechny se potkají a znovu skamarádí na Alisonině pohřbu, kde dostanou další dopis, takže zjistí, že to nebyla Alison, kdo jim ty dopisy posílal.

RECENZE

Sara Shepardová (v jednom dílu seriálu)
 Děj je samozřejmě zajímavý a originální. Nápad skvělý, zpracování nic moc. Spisovatelka mě nepřesvědčila o tom, že umí psát. Popisy byly velice jednoduché a vše bylo strašně rychlé a strnulé - kniha ve mně nevyvolávala žádné emoce a s žádnou postavou jsem se nesžila. Toto je veliké mínus, což není moc dobré.
 Celkově bych knížku ohodnotila 6,5/10bodů. Hodně přidal originální námět. Samozřejmě si přečtu další díl a doporučuji k lehkému přečtení.

TRAILER KE KNIZE

2 komentáře:

  1. Seriál mám veľmi rada, ale neviem či by som sa pustila do kníh. Predsa len, nerada čítam také seriálové/knižné adaptácie, keď som už videla film (česť výnimkám!). Určite autorku však skúsim, kebyže sa k tomu náhodou dostanem 8)
    Pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím,jestli bych ti mohla plně doporučit tuto knihu...protože seriál je o mnoho lepší ;)) taky to tak nerada čtu,když jsem zfilmované zpracování viděla... jinak tato autorka není špatná, ale kdyby ses rozhodovala mezi Roztomilými malými lhářkami a Hrou lží, rozhodně Rml :)) ....děkuji ;)

      Vymazat