sobota 22. září 2012

RECENZE Total Recall

Total Recall - Quiad
Total Recall

  • sci-fi, akční, dobrodružný, thriller
  • USA/Kanada, 2012
  • režie: Len Wiseman
  • hudba: Harry Gregson-Williams
  • délka: 121 min

ANOTACE NA ČSFD.CZ

Lori
Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud.



PODROBNÝ OBSAH

Melina

Příběh vypráví o životě v budoucnosti po chemické válce. Osídleny jsou pouze dvě oblasti - SFB (Spojená federace Británie) a Kolonie - které spojuje výtah skrz jádro planety - "Zeměpád". SFB řídí Cohaagen  (Bryan Cranston), zatímco v Kolonii žijí dělníci, kteří cestují Zeměpádem. Bezvýznamný dělník Douglas Quiad (Collin Farrel) má krásnou manželku Lori (Kate Beckinsale). Jednou navštíví Recall - společnost, kde mu mohou dát skutečné vzpomínky. Když mu chtějí dát vzpomínky špiona, vše se zvrtne. 

NÁSLEDUJÍCÍ ČLÁNEK PROZRAZUJE ZÁPLETKU FILMU!!

Quiad si vzpomene na to, jak býval dvojitým agentem. Quiad je na útěku před Cohaagenem a před Lori, která ho chce celou dobu zabít. Quiad se spojí s Melinou (Jessica Biel) a svobodným ilegálním odbojem, který řídí Mathiass (Bill Nighy). Quiad se prolíná na pokraji fantazie a reality a zjišťuje svou prvou identitu a lásku k Melině. 

ZAJÍMAVOSTI
  • Collin Farell musel kvůli této roli nabrat 12kg svalové hmoty.
  • Velice známá scéna z filmu, kdy se poprvé projeví jeho špionské schopnosti (kdy zmasakruje policejní komando), byla natočena na jeden záběr - zfilmování muselo být opakováno 22krát.

RECENZE

 Film byl hodně zmatený, ale vyvážila to ta akce. Příběh byl originální a Collinu Farrelovi role prospěla. Kate Beckinsale byla jako vždy úžasná.
Quiad 
 Nevíte, co se v další minutě stane - bylo nepředvídatelné. A pojetí budoucnosti bylo geniální, především nápad cestování skrz Zemi. Občasné chvilky byly i vtipné.
 Film doporučuji na podívání. Klidně bych to shlédla i podruhé a řadila bych to mezi ty "lepší" filmy. Dala bych tomu 7/10bodů, neboť je mnohem více lepších filmů - možná bych dala ještě půl bodu, ale více už ne.


TRAILER K FILMU - S ČESKÝMI TITULKY!

Žádné komentáře:

Okomentovat