neděle 16. září 2012

RECENZE Čarodějův učeň/Sorcerer's Apprentice

Balthazar
Čarodějův učeň

  • akční, drama, dobrodružný, fantasy
  • USA, 2010
  • režie: Jon Turteltaub
  • hudba: Trevor Rabin
  • délka: 105 min


ANOTACE NA ČSFD.CZ

Balthazar a Dave
Balthazar Blake (Nicolas Cage) je čarodějným mistrem, který se v současném Manhattanu snaží ubránit město před svým úhlavním nepřítelem Maximem Horvathem (Alfred Molina). Balthazar na to ale sám nestačí, a proto vyhledá pomoc Davea Stutlera (Jay Baruchel), zdánlivě obyčejného člověka, který v sobě ale ukrývá netušené možnosti, a učiní z něj navzdory jeho pochybám svého učně. Čaroděj svého nedobrovolného žáka v rychlosti zasvětí do základů tajného umění magie a kouzel a společně se tato neobvyklá dvojice pokouší s pomocí svých schopností postavit jedněm z nejagresivnějších a nejzákeřnějších čarodějů všech dob. Dave je nucen v sobě najít veškerou odvahu k tomu, aby jako Čarodějův učeň svůj výcvik přežil, zachránil město a získal srdce své vyvolené.


PODROBNÝ OBSAH

Becky a Dave

Dave má normální život malého dítěte. Když ale pak vstoupí do podivného obchodu – stanou se tam nevysvětlitelné věci. Potká opravdového čaroděje Balthazara a uvidí nebezpečný boj mez dobrem a zlem. O pár let později onoho čaroděje potká ještě jednou a tentokrát tomu raději nevěří, ale potom, když mu Balthazar ukáže mnoho věcí, které mohly být jedině kouzelné, už tomu bude muset věřit. Balthazar ho naučí pár kouzel, protože si o Davovi myslí, že je výjimečný a především potřebuje jeho pomoc. Dave také potká Becky z dětství, kterou má stále rád. Opět se s ní skamarádí, ale vystavuje jí velkému nebezpečí, když se s ní takhle schází, když se právě zamotává do světa kouzel a hlavně nebezpečí. Jenže Dave se jí nedokáže vzdát. 

  • PROSÍM NEČÍST, JESTLI NEBUDETE CHTÍT VĚDĚT KONEC!!!
  • V OPAČNÉM PŘÍPADĚ DÁL ČÍST ROZHODNĚ MŮŽETE. 

Na konci se v boji utká Dave a Balthazar proti zlým čarodějům. Balthazar chce vysvobodit   svou ženu Veronicu, která všechny dávno zachránila před zlou čarodějnicí Morganou . Balthazar a Dave oba čaroděje porazí a dokonce zachrání i Veronicu, akorát Balthazar zemře. Dave ho zachrání svou silou a přežije.

RECENZE

 Film byl originálně pojat. Nicolas Cage získal perfektní roli, která byla stvořena přímo pro něj. Dave byl svým způsobem takový ten člověk, který se snaží být vtipný, ale pak je opravdu hodně trapný. Nebyl to zrovna ojedinělý děj, ale vytvořili z něj film s úžasnými efekty. Hned jak jsem ho dokoukala, musela jsem se na něj podívat ještě jednou - prostě film, který mi okamžitě padl do oka.
Balthazar a Veronica
 Drží se přesně za čarou mých oblíbených filmů a asi tam taky zůstane. Nicolase Cage mám s tímto filmem o mnoho radši.
 Dávám takových 8/10 bodů, protože to mohli o malinko lépe natočit a byl by z toho opravdu perfektní film. Těsně 9 bodů, ale ty si šetřím.






TRAILER K FILMU - S TITULKY






Žádné komentáře:

Okomentovat